YAŞAMA DAİR HERŞEY

Tuesday, May 01, 2007

Hadi Bakalım...

Tam da haftasonu gene kendimizi dağlara vurduğumuzu, yeşillikler içinde gezindiğimizi, Tiflis'e gene tepeden baktığımızı, geniş çimenlikler üzerinde çayımızı yudumladığımızı, Mayonez'e inat kahvaltıda mantarlı omlet yediğimizi anlatacakken ülkemde gelişen olaylar gene ağır bastı. Ya bu blog günlük tutmak içindi ama sanırım ben hep yapmak istediğim şeyi günlüğümde yapıyorum :) Eskiden beri yolda, otobüste tek başımayken guncel konular hakkında kendi kendime nutuk atar, yorumlar yapardım :) Artık bunları sizlerle paylaşıyorum, bir nevi bir isteğim gerçekleşti :):)

Evet, pazar günü bu sefer İstanbul'da büyük bir miting oldu. Ancak bu sefer verilmek istenen mesaj daha bir net oldu. İnsanımız ne şeriat ne de darbe istemediğini bu sefer daha bir haykırarak anlattı. Umarım esajı alması gerekenler aldı.

Şimdi hani çok özendiğimiz şu avrupaya bakalım. Amerikan filmlerine biraz göz atalım isterseniz. Diyeceksiniz ki film ne alaka? Bana rahip ya da haham olmayan bir film gösterebilir miziniz? Her filmde mutlaka bir kilise sahnesi vardır. Birde bizim filmlere bakın kaçında cami ya da imam görebileceksiniz! İşte ayrım burada bizde din hep öcü, gerici gibi anlatıldığı için dinine inan insanlardan bile korkar hale geldik. Bu yüzden gençler ya aşırı dinci oluyor ya da dinle alakaları olmuyor! Böyle bir ortamda zaten hassas olan insani duygularımız sömürülmek suretiyle kutuplaştırılıyor. Halbuki esas olan bu ülkede yaşayanlara hizmet vermek ve refahı, huzuru sağlamak. Bizi diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliğimiz yıllardır aynı topraklarda barış içinde yaşıyor olmamız. Başkaları için bu biraz garip. Çünkü onlara göre eğer bir ülkede yaşayan topluluğun nüfusu azsa o toplum azınlık oluyor. Bir etrafınıza bakın ve bana bu ülkede azınlık yaşadığını idda edin...

Bu durumlar geçmişte de vardı, bugün de var ve yarın da olacak. Ben burada konuyu biraz değişik bir boyuta çekmek istiyorum. Dünden beri para piyasalarına hiç göz attınız mı? Dolat 1.32'ye kadar indi ve cçtesi günü genelkurmayın açıklamasında sonra p.tesi piyasaların dalgalanacağını ben bile tahmin ettim. Ve düne bakın. Dolar önce 1.39'a çıktı ve ardından 1.36'ya indi. Şimdi bizim gibi az birikimi olan (Tabi sizlerin yüksek birikimi varsa bilemem :)) insanlar için bu yükseliş ve iniş pek birşey ifade etmiyor ama cuma günü 1.32'den 1 milyon dolar alın p.tesi öğlene doğru 1.39'dan satın ve sonra düşünce gene alın. Parmağınızı kıpırdatmadan 2 günde nerdeyse 150.000 ytl kazanıyorsunuz. Evet olayın bu boyutuda var. Kriz ekonomisinden para kazana uyanıklar. Onların amacı inanın ne şeriat, ne darbe ne de laiklik. Sadece kazandıkları paralar! Biz şimdi seçim mi olacak? Gül cumhurbaşkanı mı olacak? Kriz olur mu? diye düşünürken bazıları keyifle bu kargaşayı izliyor.

Bu kargaşanın en büyük suçlusu sırf oy alabilmek adına bazılarına her türlü musamayı gösteren, zamanında kendileri mecliste çoğunlukken keyf-i sefa sürüp, işlerine geldiği gibi yasa çıkartıp, bu yasaların birgün aleyhlerine döneceğini hiç düşünmeyen eski hükümetlerdir. Yani bugünün muhalefeti! Bir yanda en büyük hizipçi Deniz Baykal, bir yanda nereye ait olduğunu kendide bilmeyen Erkan Mumcu, bir yanda susurluk olaylarının merkezinde olan ama herkes gibi aklanan Mehmet Ağar, bir yanda geldikleri görüş belli olan Erdoğan ve saz arkadaşları, bir yanda da bu hükümetin mal varlığına önce el koyup sonra seçimlere girmesi için 12 milyon dolar verdiği Cem Uzan. Bugün gelinen noktanın özeti şudur:


Bizler denize düştük ve hangi yılana sarılacağımıza karar veremiyoruz!
posted by ANDY at 10:35:00 AM

5 Comments:

anlatmak istesem ancak böyle anlatırdım andy.. teşekkür ediyorum sana.:) ülkenin büyük çoğunluğu böyle düşünüyor.. kimse kaos istemiyor. ama, asker bir yandan, muhalefet bir yandan sanırım bir kriz daha bekliyor canım memleketimi.
yapıcı bir muhalefet yapsana.. korktuğun şeylerin olmaması için çalışsana.. hükümetin daha düzgün işler yapması için uğraşsana.. yok illa ortalığı bulandıracak...
bu ülke insanının kendi içinde kurduğu dengeleri alt üst etmek için uğraşıyorlar hep bir elden. topluma bakarsan, yok aslında kimsenin kimseyle derdi.. bir arada yaşıyoruz biz.:)
tekrar ellerine sağlık diyorum..:)

5/01/2007 02:20:00 PM  

SENİ KOCAMAN ALKIŞLIYORUM ANDY...DİNİ VE İNANLARI ÖCÜ MİSALİ GÖSTERENLERİ,İNANCI KARA ÇARŞAFTAN İBARET SAYIP BİZİM GİBİ ÖRTÜLÜLERİ TANIMADAN ÖN YARGILI YAKLAŞANLARI,KENDİNİ İNANÇLI OLARAK PAZARLAYIP DİNİ EMELLERİNE ALET ETMEYE YELTENENLERİ DE KINIYORUM...

5/01/2007 02:30:00 PM  

FİG, umarım büyük bir kriz olmaz. Aslında olmaması lazım. Çünkü artık milletimiz ve ekonomimiz krize alıştı.Dünyada en iyi kriz yönetimi bizdedir eminim :)

Yaban Eriği; Kimseyi inancından ötürü yargılayammayız. Bizim çok güzel bir dinimiz var. Bir defa hersey akla ve mantığa uygun. Ancak yüzyıllardır olan din sömürüsüne alet olmamak lazım. Sabah ezan sesini duyup güne başlamak ve okunan bir mevlidi dinlemek insana nasıl huzur verir bunu bilmeyen çok dindar var..!

5/01/2007 03:31:00 PM  

Andy en son cümlen herşeyin özeti.Allah bu gidişleri hayra erdirsin.

5/02/2007 12:33:00 AM  

bu sene beklediğimiz krizi tahmin etmek için ne okul okumaya gerek var ne ekonomi bilmeye gerek nede başka birşey. onlar 2007 senesini iple çektiler. çünkü istediklerini bu yapabilmek için bu sene start verilecekti. Daha önceden de söylediğim gibi her eylem toprak altında gerçekleştirildi bize ise toprağın üzerindeki laleler gösterildi. Şimdi erken seçime gidiyoruz peki kimi seçicez varmı adam yoookkkkk. boş oy mu kullanıcaz hayır. ama bu hükümet bir daha kurulmamalı...

5/02/2007 10:08:00 AM  

Post a Comment

<< Home