YAŞAMA DAİR HERŞEY

Monday, October 16, 2006

Ramazan

Sizi bilmem ama bu seneki ramazan cok çabuk geçti. Daha dün başladık sanki oruç tutmaya ama baksanıza haftaya bugün bayram.

İnsan özlüyor yaş geçtikçe eski ramazanları. Zamandan mı, gelişen toknolijiden mi yoksa gelen yeni nesillerin umursamaz tavırlarından mı bilinmez eski ramazanların eski tadı yok artık. Hele birde yurt dışında hiç birşey anlamıyorsunuz ramazandan :( Bu ikinci ramazanım yurt dışında ve gene birşey anlamadım.

Nerde o; fırın sırasında beklemeler ve fırıncıya pidenin üstüne sürmesi için yumurta götürmeler...Sofra başında okunacak ezanı topluca bekleyip, televizyonda okunan sofra duasına hep beraber amin demeler...İftar sofrasını muteakiben tatlı ve çay ile başlayan hoş sohbetler...Bu sene iftar saatinde "Çağrı" filmi de oynamadı zaten :( Insan her geçen sene daha fazla özler oluyor bunları. Yaşlandık mı ne :)

Sağolsun canım palyancom her aksam harika iftar sofraları kurdu bana. Bazen de diktator, cadı, hulk (Cadının eşi- yeşil t-shirtünü giyince o yeşil deve benziyor diye bu ismi taktık ona)
beraber acık iftarı. Fakat o eski tadlar nedense yok artık.

Bir ramazan daha koşturmaca, iş -güç telaşı içinde ne zaman geldiğini anlamadan bitmek üzere. Haftaya bayram ama ben son 10 senedir oldugu gibi yine çalışıyor olacağım. Aslına bakarsanız bayramda çalışmak hoşuma gidiyor. Çünkü bayramların da eski tadı kalmadı...

Şimdiden herkesin "KADIR GECESİ MUBAREK OLSUN" ve "HAYIRLI BAYRAMLAR"
posted by ANDY at 12:28:00 PM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home