YAŞAMA DAİR HERŞEY

Sunday, October 08, 2006

Sahur ve Tabu :)

Uzun zamandir isteyipte, yapamadığımız, akşam toplanıp sahura kadar oturma planını sonunda dün gece gerçekleştirdik. Tabu mu, okey mi yoksa monopoly mi derken, en sonunda tabuda karar kıldık. Tarih yine bir erkek - bayan çekişmesine sahne oldu ;) Oyun içinde sevgili bayanları kızdırmamız sonucu geceyi salonda koltuk üstünde geçirme tehlikesi ile karşı karşıya bile kaldık :) Görün ne zor şartlarda kazandık :p Bize "ya biz bunlarla nasil evlendik" diyen Cadı'ya nikah masasında nasıl "EVET" diye bağırdıklarını hatırlattım :)) Diktatörün eşi bir gece önce Türkiye'den sabaha karşı geldiği için ve aynı zamanda bizler için (uzun zamandır) alışık bir durum olmayan sabahlama olayında tabu bitimiyle ve sahur yemeği hazırlığı aşamasında koltuklara yığılmalar da oldu :) Çok hoşuma gitti dostlarla sabahlamak ve sahur yapmak. Gerçi canım karıcım palyonco her gece beni sahura kaldırıyor ama dedim ya akraba ve dostlarla yapılan sahur başka oluyor. Sonuçta sahur yemeği de yenildi ve saat 5'e doğru evlere gidildi.

Özlemişim böyle sabahlamaları. Merkezi ısıtma sistemi olan apartmanlarda oturanlar bilirler; gece bir saatten sonra ısıtma sistemi kapatılır ve ev hafiften soğumaya başlar. Zamanla daha çok üşünülür ve sonunda yataklara girilip uyunulur...Çok severim önce üşüyüp sonra yorganın altına girmeyi :) Küçükken soğuk havalarda odamın camını açar, üstümdeki yorganı da kalorifer üstüne koyardım. İyice üşüdükten sonra camı kapatıp sıcacık yorganın altına girer mışıl mışıl uyurdum :)

Aynı zamanda soğuk kış günlerinde akşam eve yürürken üşümeyi ve sıcacık evime girip oturmayı, tv izlemeyi çok severim. Casino'da 2 sene boyunca hep gece çalıştım. Nasıl imrenerek bakardım ben işe giderken, evine giden insanlara :( Sabah olunca da bu sefer onlar işe giderken ben eve uyumaya gidiyorum diye de sevinirdim :) Gerçi gündüz istediğiniz kadar uyuyun insan metabolizması gereği gece uykunuz gelir ve hiç uyumamış gibi hissedersiniz. Tiflis'e gelene kadar son 6 yılımda da vardiyalı çalıştığım için her 4 günde bir imrenerek baktım gece evine gidenlere...
posted by ANDY at 1:48:00 PM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home