YAŞAMA DAİR HERŞEY

Friday, October 06, 2006

Georgia vs. Russia

Son günlerde haberlerde sık sık izlemişsinizdir Gürcistan ile Rusya arasindaki krizi. Eskiden televizyonda bu bölgedeki olayları dinler ama pek tınlamazdık. Ancak olayın merkezinde yaşayınca insan herşeyle ilgileniyor. Fakat gerçek şu ki; ilk günlerde abartılan kadar bir gerginlik olmadı. En azından Gürcistan'da olmadı. Hiçbir yerde Rusya alehtarı gösteri ya da bayrak yakma olayi gerçekleşmedi mesela...Şu an için tüm kozlar Rusya'nin elinde ve Rusya Gürcistan ile her türlü (kara, hava, deniz, demiryolu, posta) iletişimini belirsiz bir süre için kesti. Gürcistan ilk günkü sert çıkışından sonra beklenmedik şekilde 180 derece dönerek bizi şaşırttı. Bugün Gürcistan'dan gidecek olan Ruslara şarap hediye edilecekmiş(!) Sonuç: Rusya iletişimi açınca hersey daha iyi olacak.

Buna benzer bir olay Türkiye'de olsa tepkimiz nasil olurdu? Nasil birleşirdi normal zamanda bir araya gelmeyen milyonlar? Bütün çekişmeler son bulur ve ülke olarak dimdik dururduk bize böyle davranan ülkenin karşısında.

Tarih boyunca nerdeyse tüm dünyaya kök söktürmüş bir ülkenin evladi olmak benim için gurur verici. Siz bakmayın Avrupa'nin sahte birlikteliğine. İçlerine girince görüyorsunuz nasil saygısızlar birbirlerine karşı. Bir defasında Munih'te Sivil Havacılıktaki gelişimleri anlatan bir konferansa katılmıştım. Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen pek çok havaalanı işleticisinin müdürleri vardi. Herkes birbirine hava atmak ya da karşısındakini dinlemeyerek "önemsememek" gösterisi sundu. Bize çağdaşlık, modernlik, insanlık öğretmeye çalışan AB ülkelerinin havalimanılarını yöneten üst düzey yöneticilerdi bunlar.

Biz hala onların peşinden koşalım...Hala onlara hayranlık duyalım...En ufak bir olayı büyütüp "burası Türkiye, burada bunlar normal" demeye devam edelim ki adamların ekmeğine yağ sürelim.

Fransa'da okullarda Fransız devrimini başlatan söz olarak bize öğretilen "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözünün hiç öğretilmediğini ve hatta bu cümlenin esamesinin okunmadığını biliyor muydunuz? Bizi eleştirip, barbar diyen avrupalı orta çağda neyaptığını hemen unutuyor nedense!!! O kadar eskiye gitmeyin. Fransa'nin Cezayir'de yaptıkları ortada!!!

Aslinda bu konuda yazacak çok şey var. En başında da, bizi 1945'ten sonra batılı ülkelere muhtaç duruma düşüren aciz devlet yöneticilerinden başlamak gerek.

Image Hosted by ImageShack.us


Bir yerde okumustum, çok hoşuma gitti. Sizinle de paylaşmak istedim. Bugün neden bu durumda olduğumuz en önemli kanıtlarından birisi bence:

"Atatürk 19. yy'da 20.yy eğitimi almıştı. Ancak O'nun ülkeyi bıraktığı kişiler ise 19.yy'daki gördükleri eğitimde kaldıkları için Atatürk'ü asla anlayamadılar ve O'nun izinden gidemediler"

Yazı biraz daha değişik olabilir ama çok güzel özetlemiş yazan kişi...

Ülkemizin değerini bilmek ve iç karışıklık çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmemek dileğiyle...
posted by ANDY at 1:45:00 PM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home